KULTURNI PROJEKTI · KONCERTI ·
FESTIVALI · Odnosi sA javnošću · Bendovi i MUZIČARI

2. Međunarodni Pula Jazz Festival

Drugu godinu za redom udruženje „Kulturna inicijativa“ pod vođstvom svetski poznatog saksofoniste Olega Kirejeva organizuje Međunarodni Pula Jazz Festival.
Uvertira u sam festival počinje 25. jula nastupom Olega Kirejeva i Pula Jazz Band-a. Pomenuti muzičari će nastupiti u još dva navrata, 1. i 8. augusta, a glavne večeri festivala su 13., 14. i 15. augusta.
Nakon prošlogodišnjeg prvog festivala na kojem su nastupili međunarodno priznati muzičari iz sveta jazz i etno stila, drugo po redu izdanje donosi još šareniju paletu umetnika koji u svoj jazz unose note narodnog izražavanja. Tako će se na repertoaru ovogodišnje manifestacije pronaći melodije iz Kine, Izraela, Rusije, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije, Hrvatske, ali i mnogih drugih zemalja sa četiri različita kontinenta.
U hladu stoletnjih borova koji krase gradski vrt Doma Hrvatskih Branitelja, spoj naizgled nespojivih muzičara obogaćen najlepšim vokalima. Svim posetiocima će biti priuštene večeri ispunjene kvalitetnim nastupom muzičara, koje će zadovoljiti i najzahtevnije uvo, ali i emociju koja obuzima duh i telo.
Tri dana za redom strogi centar Pule biće obuzet istinskim doživljajem u kojem će se ispreplitati specifični zvuci gitare, klavira, saksofona, trube i drugih instrumenata u kompozicijama jazz-a, fuzije, latinske muzike, ali i mnogih drugih specifičnih i prepoznatljivih stilova.
Svaki od tri datuma predstavlja različite muzičare, a vrhunac festivala je poslednje veče na kom će nastupiti svi učesnici.
Osetite eleganciju, slogu i kulturu jazz-a na letnjem Međunarodnom Pula Jazz Festivalu!
1 jun 2017
Početna Kontakti O nama Mapa sajta Instagram Facebook Youtube

If you have to ask what jazz is, you'll never know. Louis Armstrong