KULTURNI PROJEKTI · KONCERTI ·
FESTIVALI · Odnosi sA javnošću · Bendovi i MUZIČARI

MEĐUNARODNI DAN DŽEZA U PULIOvog aprila Pula će ponovo biti deo međunarodnog elitnog pokreta i ući u odabrano društvo gradova koji obeležavaju Svetski dan džeza! Drugi po redu praznik džeza organizuje Udruženje „Kulturna inicijativa“, uz podršku grada Pule i Turističke zajednice grada Pule.
U velikoj dvorani Doma Hrvatski Branitelja će 30. aprila od 20 časova nastupiti jazz muzičari: Oleg Kirejev (saksofon), Jelena Jovović (vokal), Dušan Krajnc (bubnjevi), Branko Sterpin (truba) i drugi.
Danas je džez sinonim dobrog muzičkog ukusa, umetnost u kojoj se brišu sve granice. To je prefinjena magija talenta, novine, neukrotive improvizacije i neprevaziđenog majstorstva, koje nikada ne prestaje da iznenađuje! Džez je odavno izbrisao sve granice između zemalja i kontinenata i postao je međunarodno blago čitavog čovečanstva!

U novembru 2011. godine Generalna konferencija UNESCO-a je, povodom važne uloge džez muzike u svetskom razvoju kulture, 30. april proglasila Međunarodnim danom džeza. Međunarodni dan džeza se ove godine obeležava kroz 300 manifestacija u 80 zemalja, među kojima je i Hrvatska.
Svaka manifestacija, koju organizuje Udruženje „Kulturna inicijativa“, bilo da se radi o Međunarodnom danu džeza ili Pula Jazz Festivalu, se od mnogih drugih događaja u Istri razlikuje po osmišljenom i prefinjenom konceptu, originalno odabranom repertoaru, veoma profesionalnim učesnicima i opuštenoj atmosferi koja pomaže razmenu fluida iz sale i sa scene.
Dođite da zajedno sa nama obeležite Međunarodni dan džeza i da čujete najpoznatija džez dela u predivnom izvođenju Jelene Jovović, Olega Kirejeva i najboljih muzičara iz Pule i Zagreba. Ulaz na koncert je besplatan.
OLEG KIREJEV (SAKSOFON, RUSIJA)
Oleg Kirejev je jedan od malobrojnih džez muzičara na savremenoj džez sceni, koji se jako dobro razume u veliki broj stilova, žanrova i pravaca. On je podjednako dobar kako u džez mejnstrimu, tako i u fjužn i vorld muzici. Nećemo govoriti napamet: o Olegu u superlativu pišu svi autoritetni džez časopisi: «Downbeat», «Jazzwise, «Jazz Inside» i mnogi drugi.
Virtuozno vladanje instrumentom i osećaj za stil su vizitkarta Olega Kirejeva. Zahvaljujući njemu slušaoci imaju mogućnost ne samo da čuju muziku, nego i priče, koje on priča jezikom nota. Magični zvuk saksofona vodi u carstvo tradicionalnog džeza, na koncertima Olega Kirejeva može se zaista osetiti kako treba da zvuči klasičan džez sa njegovom strašću, iskrenošću i beskonačnom srećom!
Jelena Jovović (VOKAL, SRBIJA)
Jelena Jovović je jedinstvena pevačica koja ima neuporediv, divan, baršunast glas. Učitelj i džez ambasador, Jelena je diplomirala na jednoj od najboljih muzičkih škola u Evropi (Muzička akademija u Gracu, Austrija) sa "summa cum laude" - najvećom pohvalom.
Jelena Jovović je džez muzičar, autor, tekstopisac i pedagog. Nastupala je na istaknutim festivalima i džez scenama širom sveta, sa mnogobrojnim velikanima ovog žanra poput Boba Muvera, Sheili Jordan, Orkestra Klausa Raiblea, Alana Praskina, Duška Gojkovića i mnogih drugih.

Savršena kontrola glasa i izvanredna muzička kultura dopuštaju joj približavanje različitim repertoarima s izuzetnom sposobnošću personifikacije interpretacije što je polazilo za rukom džez velikanima iz prošlih vremena. Nadarena je izvanrednim zvukom koji zajedno sa odličnim formulacijama i neverovatnom ritmičkom prefinjenošću omogućava izvođenje najzahtjevnijih dela s neopisivom lakoćom i intenzitetom.

"Jelena je jedna od istinskih pevačica, rođenih sa retkim darom komunikacije s publikom, s osećanjem muzike..." Mark Marfi, džez legenda

"Jelena je savršeni izvođač. Pojeduje sve odlike koje krase istinskog džez performera." Šeila Džordan, džez legenda.
16 april 2019
Početna Kontakti O nama Mapa sajta Instagram Facebook Youtube

If you have to ask what jazz is, you'll never know. Louis Armstrong