KULTURNI PROJEKTI · KONCERTI ·
FESTIVALI · Odnosi sA javnošću · Bendovi i MUZIČARI

Gala koncert ruskog baleta u Beogradskoj Kombank Dvorani

21. decembra 2018. godine sa početkom u 20 časova premijerno je izveden gala koncert ruskog baleta "Petipu, s ljubavlju". Koncert je bio posvećen 200. godišnjici istaknutog koreografa, plesača, balet majstora i pedagoga čije ime zvuči kao element klasičnog plesa — Marijus Petipa.

Zvezde ruskog baleta, briljantni solisti Marijinskog i Mihajlovskog teatra Sankt Peterburga, kao i Boljšog teatra su premijerno u Beogradu izveli remek-dela klasične koreografije, "ikone" baletnog žanra – Pas de dieux, iz najpoznatijih baleta koje voli publika: "Bajadera", "Labudovo jezero", "Don Kihot", "Korsar", "Rajmonda" i drugih.

Izvođenje ove predstave "Petipu, s ljubavlju" je bila jedinstvena mogućnost da se publika upozna sa koreografijom istaknutog maestra uz prelepo izvođenje solista i svetski poznatih umetnika u baletskom plesu.

Gala koncert "Petipu, s ljubavlju" je bio izvanredni praznik muzike i koreografije!

Predstavljeni program, po konceptu i koreografiji priznatog ruskog umetnika i vodećeg soliste Marijinskog teatra Andreja Jakovljeva, izveden u dva dela od po 50 minuta, pokazao je poseban položaj ruskog baleta sa klasičnom koreografskom školom koji je uticao na svetsku umetnost i koji i do danas potvrđuje najviše kulturne i humanitarne vrednosti.

Marius Petipa - to je cela epoha ruskog baleta. Spisak baleta koje je izveo na ruskoj sceni umetnik rodom iz Marselja je veoma dugačak - ima ih preko sedamdeset, a originalnih izvođenja - 46, ne uzimajući u obzir plesove za opere i zabavne pozorišne komade. Svako delo Francuza koji je posvetio svoj život ruskom baletu ispunjeno je dubokim smislom.
21 decembar 2018
Početna Kontakti O nama Mapa sajta Instagram Facebook Youtube

What is my definition of jazz? Safe sex of the highest order. Kurt Vonnegut