KULTURNI PROJEKTI · KONCERTI ·
FESTIVALI · Odnosi sA javnošću · Bendovi i MUZIČARI

Džez priče sa Olegom Kireyevim ponovo u SKC-u

30. novembra 2018. godine je održan još jedan u nizu koncerata "Džez priče sa Olegom Kireyevim" pod nazivom "Povratak 60-ih".

To je zlatni period super zvezda o kojima i do danas kruže legende. Velikani milsi Čarli Parker i Džon Koltrejn su već izveli svoje muzičke revolucije i inicirali nove stilove; Mejls Devis je već proglašen za velikog muzičara, a budući titani Kit Džaret i Čik Koria su započeli svoj uspon.

Na desetine ogranaka, eksperimenti, eksplozija novih ideja… 60-te godine su ispunjene inspiracijom, slobodom i novim mislima. Kul džez, bipop, bosa-nova i, naravno, tradicionalni džez – sve to ćete moći da čujete na koncertu Olega Kireyeva i njegovog ansambla.

Oleg Kireyev je veoma priznati saksofonista koji je izvanredno upoznat sa tom epohom i ne samo na rečima. Oleg je bio učenik samog Bada Šenka, izuzetno poznatog predstavnika west coast džeza čiji saksofon svira u pesmi «California Dreaming». Bad Šenk je 60-ih godina spajao džez sa indijskom muzikom zajedno sa Ravi Šankarom, svetski priznatim izvođačem na sitaru s kojim su se tih godina družili i sarađivali The Beatles. Oleg dobro poznaje i voli džez tradiciju iz tog perioda i spreman je da svoje priče podeli sa slušaocima.


1 decembar 2018
Početna Kontakti O nama Mapa sajta Instagram Facebook Youtube

What is my definition of jazz? Safe sex of the highest order. Kurt Vonnegut