KULTURNI PROJEKTI · KONCERTI ·
FESTIVALI · Odnosi sA javnošću · Bendovi i MUZIČARI

Džez priče sa Olegom Kireyevim ponovo u SKC-u

30. novembra 2018. godine je održan još jedan u nizu koncerata "Džez priče sa Olegom Kireyevim" pod nazivom "Povratak 60-ih".

To je zlatni period super zvezda o kojima i do danas kruže legende. Velikani milsi Čarli Parker i Džon Koltrejn su već izveli svoje muzičke revolucije i inicirali nove stilove; Mejls Devis je već proglašen za velikog muzičara, a budući titani Kit Džaret i Čik Koria su započeli svoj uspon.

Na desetine ogranaka, eksperimenti, eksplozija novih ideja… 60-te godine su ispunjene inspiracijom, slobodom i novim mislima. Kul džez, bipop, bosa-nova i, naravno, tradicionalni džez – sve to ćete moći da čujete na koncertu Olega Kireyeva i njegovog ansambla.

Oleg Kireyev je veoma priznati saksofonista koji je izvanredno upoznat sa tom epohom i ne samo na rečima. Oleg je bio učenik samog Bada Šenka, izuzetno poznatog predstavnika west coast džeza čiji saksofon svira u pesmi «California Dreaming». Bad Šenk je 60-ih godina spajao džez sa indijskom muzikom zajedno sa Ravi Šankarom, svetski priznatim izvođačem na sitaru s kojim su se tih godina družili i sarađivali The Beatles. Oleg dobro poznaje i voli džez tradiciju iz tog perioda i spreman je da svoje priče podeli sa slušaocima.


1 decembar 2018
Početna Kontakti O nama Mapa sajta Instagram Facebook Youtube

The great Breakthrough in your life comes when you realize it that you can learn anything you need to learn to accomplish any goal that you set for yourself.This means there are no limits on what you can be, have or do.
Brian Tracy